Mesajul de condoleanţe al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, în legătură cu trecerea la cele veşnice a Prot. Andrei Godoroja

Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul mi-o va da în ziua aceea. (Sfântul  Apostol Pavel)

Am aflat cu multă tristețe vestea trecerii din această viață, după o boală cruntă, la vârsta de 69 de ani, a unui slujitor devotat şi statornic al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova – protoiereul mitrofor Prot. Andrei Godoroja, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei.

Părintele Andrei a fost hirotonit în treapta de preot în anul 1990, din 1992 a slujit în satul Peresecina.

Pe parcursul activității sale pastorale Părintele Andrei și-a îndeplinit sârguincios misiunea preoţească, câștigând dragostea și aprecierea credincioșilor și a confraților slujitori.

Pentru meritele deosebite în pastorație i-a fost acordat de către ÎPS Mitropolit Vladimir dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschide până la „Tatăl Nostru”, la Liturghia arhierească săvârșită la data de 22 octombrie 2019. Ca păstor de suflete, el a arătat că omul, care are drept scop înfăptuirea binelui spre folosul semenilor, este binecuvântat și ajutat de Dumnezeu.

Părintele Andrei va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut, ca fiind un preot de vocație, activitatea sa fiind o pildă de urmat pentru toți slujitorii Bisericii, fiind un model de hărnicie și jertfelnicie.

În aceste momente grele pentru familie și comunitatea parohială pe care a păstorit-o, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce este Învierea şi Viaţa, să odihnească sufletul robului Său, preotul Andrei, în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

 

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată și credincioși,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *