Mesajul de felicitare al PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării a 45 ani de slujire sacerdotală

Cu prilejul împlinirii a 45 de ani de la hirotonia în treapta de preot, ne îndreptăm către păstorul nostru cel bun și vrednicul trimis al mântuirii noastre, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, cu cele mai alese gânduri de bine și belșug de bucurii.

Ziua prăznuirii mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae, este una de deosebită bucurie duhovnicească pentru Înaltpreasfinția Voastră, deoarece la Taina Botezului ați primit numele acestui mare luminător și stâlp al credinței drept-măritoare, care V-a devenit astfel sprijin și mijlocitor în fața Dreptului și Bunului Dumnezeu.

Totodată anul acesta această dată coincide cu celebrarea a patruzeci și cinci de ani de când ați fost chemat la slujirea în treapta de preot. Viața și activitatea Înaltpreasfinției Voastre reprezintă o dovadă vie a faptului că această slujire este un drum al Crucii, un drum al urmării lui Hristos, de a sluji tuturor și fiecăruia.

În zi de sărbătoare, plecăm capetele noastre în rugăciune în fața Sfântului Nicolae, rugându-l să Vă apere și să Vă înțelepțească, spre a sta încă mulți ani sănătoși, feriţi de primejdii, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor.

Întru mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfințite Stăpâne!

Cu fiască dragoste,

 SILUAN,  

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove,

Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *