Mesaj de felicitare adresat Preacucernicului Părinte Iulian Rață, parohul bisericii „Sf. Treime” din s. Lucașeuca, r. Orhei, cu prilejul aniversării a zece ani din ziua hirotoniei

„Dacă aş întâlni un preot şi un înger m-aş pleca întâi preotului până la pământ şi i-aş săruta mâna sfinţitoare şi apoi m-aş pleca îngerului.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Preacucernice părinte și confrate drag,

La aniversarea a zece ani din ziua hirotoniei a Preacucerniciei voastre, dăm Slavă lui Dumnezeu pentru bogatele roade duhovnicești și pământești de care ați fost învrednicit.

Preoția este un mare dar făcut oamenilor de Dumnezeu, or, tocmai mulțimea împlinirilor pe plan pastoral-misionar, social, cultural sau material din anii păstoririri sfinției voastre în parohia Lucașeuca, constituie o mărturie concretă a faptului că Dumnezeu, prin Harul cel mântuitor și de viață făcător al Sfântului Duh, împlinește lucrarea sfințitoare, mântuitoare și ocârmuitoare, prin slujitorii Săi, în ciuda numeroaselor lipsuri materiale, ducând, precum odinioară, Biserica Sa la limanul cel lin al mântuirii, într-o lume care a pierdut adesea reperele creștine.

Vă rugăm, așadar, să primiți din partea noatră, în această zi aniversară, cele mai călduroase urări de sănătate și de putere duhovnicească, pentru a duce mai departe, cu roade la fel de bogate, întru mântuire, greaua sarcină care Vi s-a încredințat – preoția lui Hristos, jertfelnică, atot-iertătoare și sfântă.

***

Cu toată preţuirea noastră şi cu frățească îmbrăţişare întru Hristos Domnul,

Arhimandrit SILUAN

Stareţ al Sfintei Mănăstiri Curchi, Protopop de Orhei, Exarh al Mănăstirilor Mitropoliei Moldovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *