Masă de bucurie pentru bolnavii spitalului de psihiatrie din Orhei

Recent un grup de slujitori din protopopiatul de Orhei, la inițiativa părintelui protopop Arhim. Siluan (Șalari), au organizat o masă caldă pentru bolnavii spitalului de psihiatrie din Orhei (aprox. 2oo persoane).

Personalul spitalului au mulțumit clericilor pentru gestul creștinesc și deschiderea față de problemele persoanelor cu dizabilități psihice.

Totodată, părintele protopop a menționat că astfel de acțiuni de mai mulți ani fac parte din agenda preoților din blagocinia Orhei, astfel în fiecare post organizându-se acțiuni de caritate în rândurile persoanelor cu dizabilități fizice și a celor din păturile social-vulnerabile.

«Tocmai în aceste timpuri deloc uşoare, când omul este supus unor atacuri psihologice, este nevoie de post, rugăciune, cultivare a virtuţilor, care îl întăresc şi îi dau o imunitate duhovnicească. De acum înainte vom avea tot mai multe cazuri ce necesită consiliere şi terapie spirituală pentru astfel de cazuri: deprimare, divorţ, droguri, tentative de suicid, violenţă, abandon etc. Astfel, provocările şi, respectiv, problemele sunt diveres şi profunde, şi necesită o implicare competentă, precum şi minuţioasă din partea mai multor factori de decizie, inclusiv a Bisericii. Să ştiţi că aveţi toată deschiderea din partea noastră, a slujitorilor, care de rând cu pastoraţia, urmează să facem şi consiliere pentru diverse persoane aflate dîn dificultate» — a menţionat Arhim. Siluan.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *