În ziua Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae PS Siluan al Orheiului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din s. Isacova, Orhei

Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă-L pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sf. Nicolae)

Biserica ortodoxă îl prăznuiește la 6/19 decembrie pe unul din cei mai iubiți și mai cinstiți sfinți, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor parohiei cu hramul „Sfântul Nicolae”, din satul Isacova, r-ul Orhei.

Astfel, în dimineața zilei, Episcopul de Orhei a fost întâmpinat de către parohul localității, Prot. Mitr. Valeriu Catană și proptopopul r-lui, Prot. Mitr. Iulian Rață.

După citirea pericopei evanghelice, PS Episcop Siluan de Orhei a rostit un cuvânt de zidire duhovnicească și binecuvântare în care a vorbit despre Sfântul Ierarh Nicolae, păstorul cel milostiv.

„Prin viața sa de adevărat slujitor al lui Dumnezeu și al oamenilor, Sfântul Ierarh Nicolae, a fost, este și rămâne mereu un veritabil model de urmat pentru creștinii din toate locurile și din toate timpurile. A strălucit prin bunătate şi înţelepciune. Pentru multa sa bunătate a fost ales arhiereu, pentru dreapta credinţă a fost prins şi întemniţat împreună cu alţi creştini, primind de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Bisericii noastre. Nenumărate biserici au fost construite spre cinstirea lui şi mulţi creştini îi poartă numele. Este unul dintre cei mai populari sfinţi din lumea creştină”, a menționat PS Siluan.

După Liturghie s-a oficiat un Tedeum de mulțumire închinat Sfântului Nicolae. În încheierea căruia, Preasfințitul Episcop Siluan i-a felicitat pe toți cei ce poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae și derivatele acestuia.

Preotul Valeriu Catană, a mulțumit Ierarhului pentru dragostea și susținerea părintească și pentru bunăvoința de a-l cinsti în rugăciune pe Sfântui Ierarh Nicolae, care este și ocrotitorul Bisericii din localitate.

Mai mulți ctitori ai sfântului lăcaș au fost menționați cu scrisori de mulțumire din partea ierarhului, iar copii prezenți la liturghie au primit cadouri.

A urmat vizita PS Siluan la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice din localiate, unde Preasfinţia Sa a discutat cu copilașii și angajații instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *