În Maica Domnului avem în cer o inimă de mamă… Sfânta Liturghie de sărbătoarea Lauda Maicii Domnului la Mănăstirea Curchi

În Maica Domnului avem în cer o inimă de mamă, inimă care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei și a bătut și bate ea însăși la inima Lui pentru cauza Lui, care e mântuirea noastră, căci mântuirea nu e o chestiune de justiție, ci de iubire între Dumnezeu și oameni. (Părintele Dumitru Stăniloae)

La 04 aprilie 2020, în ziua de sâmbătă a săptămânii a 5-a din Postul cel Mare, de sărbătoarea Lauda Maicii Domnului (Sâmbăta Acatistului), PS Siluan al Orheiului, Vicarul Mitropoliei Moldovei și Egumenul Mănăstirii Curchi, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Curchi.

Sfântul Nicolae Cabasila ne spune că virtutea unui suflet, al Maicii Dumnului, a fost de ajuns ca să oprească răutatea păcatelor întregului neam omenesc, dintotdeauna. Înâlțându-i rugăciuni și cerându-i mijlocirea, credem că Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu va mijloci la Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor noastre, pentru întărirea în credință și izbăvirea de pandemia care a cuprins omenirea.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost înălțate de la Sfântul Altar rugăciuni de ajutor pentru izbăvirea din boală și necaz, întru întărirea tuturor cadrelor medicale și a a celor în suferință, dar și pentru toți creștinii care nu au posibilitatea de a participa la slujbe.

„Rugaţi-vă, fraţilor, Maicii lui Dumnezeu…Ea are puterea cea bună şi, prin vrerea Sa, poate să îndepărteze de la noi duhurile rele, cele de sub cer, care caută neadormit şi stăruitor să semene în oameni răutate şi vrăjmăşie. Ea poate să dea grabnic celor ce vin cu dragoste şi credinţă sub ocrotitorul său acoperământ pace şi dragoste. Sârguiţi-vă şi voi să ţineţi în inimă credinţa şi dragostea, fiindcă, dacă nu vă veţi purta de grijă singuri, nici Maica Domnului nu va mijloci pentru voi la Dumnezeu, nefiind voi vrednici de aceasta. Daţi întotdeauna voi înşivă, cu osârdie şi evlavie, cinstire Maicii Celui Preaînalt.”, ne spune Sfântul Ioan de Kronstadt.

Să urmăm acestui îndemn și să rămânem în rugăciune, sprijinindu-ne și întărindu-ne unii pe alții, pentru ca Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Sale să ne sprijine și călăuzească, pentru a depăși aceste zile de grea încercare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *