Domnul ne invită la Cină în Biserica Sa, nu numai la sărbători, ci și în fiecare zi de Duminică

“Un om oarecare a făcut cină mare şi a chemat pe mulţi” (Luca 14, 16)

În Duminica a XXX-a după Cincizecime, zi rânduită pentru cinstirea Sfinților Strămoși după trup ai Domnului, numeroși pelerini au poposit la Sfânta Mănăstire Curchi pentru a se ruga tuturor Puterilor cerești și a aduce mulțumire Domnului celui în Treime slăvit.

Cu acest prilej, Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), starețul mănăstirii Curchi, Protopop de Orhei și Exarhul mănăstirilor, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de soborul de slujitori.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Stareț a ţinut un cuvânt de învăţătură explicând parabola celor poftiți la Cină.

„Iubiţii mei, Domnul ne invită la Cină în Biserica Sa. Peste puţine zile clopotele vor suna în dangăt de sărbătoare şi se va auzi „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace” (Luca 2, 14). Toţi să alergăm la Sfânta Biserică. Dar nu numai la sărbători, ci și în fiecare zi de Duminică, să mergem și să plecăm genunchii noștri în fața Tronului Slavei Sale”, a menționat Părintele Stareț.

Serviciul divin s-a încheiat cu un Te-Deum de mulțumire și de cerere, iar la final credincioșii au fost miruiți cu untdelemn sfințit și au primit tradiționala binecuvântare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *