Comuniune euharistică în Duminica a XI-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

,,Aceasta să faceţi întru pomenirea Mea!” (Luca 22, 19; 1 Corinteni 11, 24)

Astăzi, 22 august/4 septembrie 2016, în Duminica a XI-a după Cincizecime, credincioși și monahi s-au adunat în Biserica centrală a Mănăstirii Curchi cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” pentru a participa la Slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii săvârșită de către Starețul așezământului monahal, Arhim. Siluan (Șalari) dimpreună cu soborul slujitorilor mănăstirii.

Cei prezenți au comemorat învierea Domnului şi au celebrat a doua Sa venire prin săvârşirea Tainei Euharistiei, instituită de Mântuitorul însuşi.

Sfântul Iustin Martirul și Filozoful, pe la anul 150, oferindu-ne în prima sa Apologie descrierea Liturghiei euharistice, subliniază următoarele: ,,Nimeni nu poate participa la ea (Euharistie) decât numai cel ce crede că cele propovăduite de noi sunt adevărate şi care a trecut prin baia iertării păcatelor şi a renaşterii, trăind mai departe aşa cum ne-a transmis Hristos. Căci noi nu primim acestea ca pe o pâine comună şi nici ca pe o băutură comună: ci, după cum prin Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, S-a întrupat şi a avut în vederea mântuirii noastre şi trup şi sânge, tot astfel şi hrana transformată în euharistie prin rugăciunea cuvântului celui de la El, hrana aceasta prin care se hrănesc sângele şi trupurile noastre prin schimbare, am fost învăţaţi că este atât trupul, cât şi sângele Acelui Iisus întrupat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *