Arhim. Siluan (Șalaru) a liturghisit alături de ÎPS Mitropolit Vladimir la Mănăstirea Cuizăuca

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhim. Siluan (Șalaru) a liturghisit alături de ÎPS Mitropolit Vladimir la Mănăstirea Cuizăuca, unde au fost întâmpinați cu mult drag și cinste de viețuitorii Sfintei Mănăstiri în frunte cu Maica Stareță Egumena Heruvima (Vârlan) și de numeroșii pelerini veniți din întreaga țară pentru a lua parte la frumosul eveniment duhovnicesc.

Serviciul divin a început cu sfințirea Prestolului din biserica așezământului monahal, după care mai târziu, Vlădica Vladimir a acordat deosebite distincții mitropolitane, după cum urmează: Maica Stareță a fost decorată de către Întâistătător cu Ordinul „Meritul Bisericesc”, gr. II, părintele duhovnic, Egum. Alexei (Delendrea), a fost ridicat în treapta de Arhimandrit, iar Ieromonahul Iuvenalie (Ghervas) s-a învrednicit de a purta Cruce cu Pietre Scumpe.

După ce s-a încheiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și slujitorii și credincioșii în frunte cu Mitropolitul au rostit Rugăciunea Domnească, Vlădica Vladimir a oficiat un Te-Deum de mulțumire, după care i-a semănat pe toți cei prezenți, așa după cum ne este datina, adresând felicitări cu ocazia celebrării Anului Nou, mulțumind Maicii Heruvima, Părintelui Alexei și pelerinilor Sfintei Mănăstiri pentru primirea călduroasă, binecuvântând pe toți și îndemnându-i la fapte bune și de folos pentru binele credinței și a neamului dreptmăritor.

Părintele duhovnic a adresat Înalt Prea Sfinției Sale din numele tuturor cuvinte de recunoștință fiască pentru această vizită arhipăstorească mult-așteptată, menționând că și mai departe, la Mănăstirea Cuizăuca se va face ascultare și rugăciune cu râvnă și dăruire în fața Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *