Academicianul Alexandru Ciubotaru la a 85-a aniversare

Pe distinsul Acad. Alexandru Ciubotaru îl cunoaștem drept un model ireproșabil de personalitate marcantă a biologiei vegetale din Republica Moldova, ctitorul institutului Botanic şi al Grădinii Botanice din Chişinău, dar și a grandiosului proiect dendrologic al Complexului Monastic „Curchi”, lucrare care impresionează orice vizitator și face mănăstirea noastră din frumoasă şi mai frumoasă.

Această grădină plină de viață și inspirație a devenit loc de meditație și recreere sufletească atât pentru monahii mănăstirii, cât și pentru nenumărații credincioși care ne vizitează, astfel încât admirând-o de fiecare dată vezi amprenta viziunii ctitorului ei, cel care este marele botanist al neamului nostru, domnul academician Alexandru Ciubotaru.

Rezultatele rodnicii sale activități științifice realizată pe parcursul a mai multe decenii reprezintă o mândrie a țării noastre, arhicunoscute atât pe continentul european, cât și pe alte continente, fapte izvorâte cu siguranță din credința în Dumnezeu și valorile eterne.

Exigența, cunoașterea, priceperea, mărinimia, voința, smerenia, puterea de înțelegere, cunoaștere și creație, sunt doar câteva din desăvârșitele calități intelectuale excepţionale ale Domniei Sale cu care l-a înzestrat Bunul Dumnezeu și care l-au însoțit pe parcursul vieții.

Mult Stimate Domnule Academician Alexandru Ciubotaru,

Pe lângă faptul că sunteți un mare bărbat al intelectualității, Vă cunoaștem și un râvnitor creștin al Bisericii noastre Drept-măritoare, având o finețe sufletească extraordinară, un mare bărbat al credinței foarte talentat și complex.

La acest onorabil popas aniversar – omagierea celor 85 ani din ziua naşterii şi 60 ani de activitate ştiinţifico-organizatorică – Vă exprim împreună cu întreaga suflare monahală din Grădina Maicii Domnului de la Curchi, sinceră recunoștință și alese mulțumiri pentru aportul considerabil pe care l-ați adus la înfrumusețarea și împodobirea măreței noastre fortărețe din bătrânii codri ai Orheiului, devenind astfel unul dintre ctitorii și binefăcătorii ei, pururi pomenit în sfintele noastre rugăciuni.

Bunul Dumnezeu să Vă răsplătească jertfa cu belșug de bucurii și de mulțumiri statornice!

La mulți și fericiți ani, Distinse Domn!

 

Cu aleasă prețuire,

Episcop Siluan (Șalari) de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove,

Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”,

Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi,

dimpreună cu obștea Sf. Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *