A fost petrecut pe ultimul drum prot. mitr. Andrei Burlescu, cleric al catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău

Miercuri, 4 ianuarie 2023, ziua pomenirii Sfintei Mucenițe Anastasia Romana, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

În timpul slujbei au înălțat rugăciuni: Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, episcop de Orhei, vicar mitropolitan, prot. mitr. dr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și chelar al catedralei, un sobor de preoți și credincioși din capitală.
După încheierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, episcopul Siluan a oficiat rânduiala înmormântării protoiereului Andrei Burlescu, cleric al catedralei mitropolitane.
Părintele Andrei a fost petrecut pe ultimul drum de către familie, ierarhi, preoți, diaconi și de mulțimea fiilor și fiicelor duhovnicești. A fost înmormântat în curtea bisericii „Sf. Cuv. Serafim de Sarov” din cartierul Poșta Veche a Capitalei, biserică pe care părintele Andrei a început să o construiască din temelii cu ajutorul oamenilor de bună credință.
***
La data de 2 ianuarie a trecut la Domnul, Protoiereul mitrofor Andrei Burlescu parohul bisericii „Sf. Serafim de Sarov” din mun. Chișinău și cleric al Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.
Protoiereul mitrofor Andrei Burlescu s-a născut la data de 30.05.1956 în s. Isacova, r. Orhei. A crescut şi a fost educat într-o familie de creștini ortodocși.

În anul 1990 a fost hirotonit diacon, la data de 16 august, iar mai apoi preot, la 14 septembrie, de către ÎPS Vladimir, Arhiepiscopul Chișinăului și al Moldovei.

17.08.1990 – 30.01.1991 – cleric al Catedralei „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” din Chișinău.

30.01.1991 – 26.01.1994 – paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail” din s. Nimoreni, r. Ialoveni.

26.01.1994 – 16.04.2003 – cleric al bisericii „Sf. Lazăr” din mun. Chișinău.

16.04.2003 – până la data decesului – paroh al bisericii „Sf. Serafim de Sarov” din mun. Chișinău, concomitent îndeplinind ascultarea de cleric al Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *