A fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul Mitrofor Serghei Brașoveanu – parohul bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din s. Isacova, r. Orhei

În dimineața zilei de 17 ianuarie 2019 — a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou — adormitul rob a lui Dumnezeu, Protoiereul Mitrofor Serghei Brașoveanu, parohul bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din s. Isacova, raionul Orhei.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, şi un impunător sobor de preoţi din cadrul Vicariatului de Orhei.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neâncăpător pentru mulțime credincioși care au participat la serviciul divin.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, Protoiereului Mitrofor Serghei, Preasfințitul Siluan a transmis mesajul de consolare al Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate. A adresat condoleanţele rudeniilor precum şi celor apropiați, rememorând cele bune şi de folos, pe care le-a făcut vrednicul de pomenire. „În aceste momente de întristare și doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1Tesaloniceni 4, 13-14).

Prea Sfinția Sa a elogiat munca și meritele părintelui Serghei și a îndemnat membrii îndureratei familii, rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe nou-adormitul părinte Serghei, să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire alături de cei drepți”, a menționat Preasfințitul Siluan.

După săvârșirea prohodului nou-adormitului Prot. Mitr. Serghei — cortegiul funerar, în dangăte de clopot şi intonând cântarea „Sfinte Dumnezeule”, a înconjurat sfântul lăcaş, după care a avut loc înhumarea răposatului aproape de altarul bisericii în care a închinat rugăciuni Împăratului Ceresc mai bine de 25 de ani.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie și la rânduiala înmormântării au fost date de către corul Mănăstirii Curchi, condus de Dl Dumitru Buga.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

Protoiereul Mitrofor Serghei Brașoveanu  a trecut la cele veșnice, luni 14 ianuarie 2019, în urma unei boli nemiloase, care i-a curmat prematur viaţa pământească.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *