A avut loc Adunarea preoţilor din protopopiatul Orhei

Cu binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), stareţ al sfintei mănăstiri Curchi şi protopop al bisericilor din protopopiatul Orhei, în data de 29 august a.c., a fost convocată Adunarea a preoților din protopopiatul Orhei.

În cadrul acesteia au fost discutate mai multe subiecte de o importanță vitală pentru viața Protopopiatului și pentru buna desfășurare a vieții Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Lucrările Adunării au demarat cu cuvântul de salut al părintelui protopop, urmat de un raport amplu asupra activității protopopiatului desfășurate în ultimul trimestru al anului 2013.

În cadrul ședinței s-a discutat despre măsurile întreprinse pentru întâmpinarea Preafericitului Patriarh Kiril în Moldova și distribuirea însărcinărilor ulterioare dedicate acestui eveniment emblematic.

Luând în considerație evenimentele de ultimă oră, reflectate în presa din Moldova, care au pus din păcate nu în cea mai bună lumină slujitorii sfântului altar,  s-a cerut luarea măsurilor de rigoare din partea Comisiei Disciplinare a protopopiatului, monitorizarea activității preoților în parohie și prevenirea unor astfel de cazuri.

La finele adunării preoților prezenți le-a fost înmânată medalia comemorativă Mitropolitul Gavriil Banulescu-Bodoni, cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *