PS Siluan al Orheiului a participat la Ședința Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală” care a avut loc la Mănăstirea Donskoi din or. Moscova

La data de 23 mai 2019, în mănăstirea stavropighială Donskoi din orașul Moscova a avut loc Ședința Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală”, la care de această dată au participat Stareții și Starețele mănăstirilor stavropighiale a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la această întrunire, din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat Președintele Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală”, PS Siluan al Orheiului, Vicarul Mitropoliei Moldovei.

În cuvântul de salut de la începutul ședinței, Președintele Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală” din cadrul Patriarhiei Moscovei, Înaltpreasfințitul Teognost, Arhiepiscop de Kashira, a prezentat participanților întrunirii pe noii colegi, egumeni ai mănăstirilor din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Ruse.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost ascultat raportul Părintelui Arhimandrit Ștefan (Tarakanov), Secretarul Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală”, cu privire la activitatea Sectorului și a vizitelor cu caracter inspecțional al reprezentanților în mănăstirile din cuprinsul BORu.

Totodată, Arhimandritul Ștefan (Tarakanov) a mulțumit tuturor pentru activitatea fructuoasă și munca asiduă depusă pe parcursul anului 2018.

Totalizând rezultatele întrunirii, ÎPS Părinte Arhiepiscop Teognost a mulțumit PF Patriarh Kiril în numele tuturor participanților pentru buna organizare a ședinței și pentru oportunitatea de a face schimb de experiență și a învăța cât mai multe cu privire la viața monahală unii de la ceilalți.

Sectorul Sinodal „Mănăstiri și Viață monahală” cu referire la monasterium.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *