Ziua mântuitoare a Sfintelor Paști la Biserica din s. Vatici, r. Orhei

„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea.”

În noaptea mântuitoare a Sfintelor Paști, biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Vatici, r. Orhei, a fost inundată de credincioșii din localitate, care au venit la Prima Slujbă de Înviere săvârșită în noul locaș de cult, ctitorit de Episcopul Orheiului, PS Siluan, Egumenul mănăstirii Curchi, să mărturisească împreună cu preotul și cântăreții bisericești marea și mântuitoarea Înviere din morți a Domnului nostru Iisus Hristos.

Astfel, cu sufletele învăluite în astfel de simțăminte, credincioșii parohiei, dar și oaspeții parohiei,  au venit în fața Sfântului Altar pentru a primi în mâini și în inimi lumină din Lumina cea neapusă, răsărită din mormântul cel dătător de viață al lui Hristos.

„Învierea Ta Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri și pe noi pe pământ ne învrednicește cu inimă curată să Te slăvim” – au cântat toți într-un glas. Un glas al cărui ecou trece barierele timpului și alăturându-se tresăltării întregului Adam, umple Universul, redându-i frumusețea și armonia de altădată.

Cu binecuvântarea PS Siluan al Orheiului, Slujba Învierii Domnului din noaptea spre Sfânta și Marea Duminică a Paștilor, 28 aprilie 2019, a fost oficiată de către pr. Arhimandrit Valerian, viețuitor al Sfintei Mănăstiri Curchi.

Priveliștea încântătoare a acestui măreț eveniment ce s-a petrecut pentru prima data în istoria comunității parohiale din Vatici a fost redată și de către sublimele cântări ale Grupului coral bărbătesc „Gnosis”, condus de teologul Serghei Crudu, care, la invitația PS Siluan de Orhei, au oferit răspunsurile liturgice la Utrenia Pascală, Ceasurile Pascale, precum și la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie praznicală.

Cu prilejul prealuminatului și mântuitorului praznic al Învierii Domnului, PC Părinte Arhimandrit Valerian a dat citire Pastoralei Chiriarhului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir.

După Sfânta Liturghie, Părintele Valerian a binecuvântat ofrandele de sărbătoare aduse de credincioși.

Serviciul de Presă al Vicariatului de Orhei

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *