Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi a luat parte la serviciul divin festiv, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la târnosirea bisericii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, din Durlești

În dimineața zilei de ieri, credincioșii din Durlești, cu mic, cu mare, avându-l în fruntea lor pe părintele paroh Prot. Mitr. Zosima Toia, l-au întâmpinat cu deosebită dragoste și bucurie duhovnicească pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat un serviciu divin festiv, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la târnosirea bisericii cu hramul în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, din localitate.

În timpul Sfintei Liturghii, în cadrul căreia alături de Întâistătător a coliturghisit Preasfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Birceni, precum și numeroși slujitori, întreaga adunare binecredincioasă, cu mic, cu mare, a înălțat rugăciuni de laudă și de mulțumire către Bunul Dumnezeu care, cu mărinimie a învredincit dulreștenii să ajungă cu bine pentru a celebra această importantă zi atât din punct de vedere istoric, dar mai ales, duhovnicesc.

În cadrul slujbei, Prot. Mir. Zosima Toia s-a învrednicit de a fi decorat cu Ordinul „Meritul Bisericesc”, iar Pr. Adrian Toia a primit Ordinul „Cuv. Paisie Velicijovski”, în semn de recunoștință pentru munca sârguincioasă și dezinteresată, depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Mai apoi, a fost oficiat un Te-Deum de mulțumire, iar în conitnuare, credincioșii s-au adunat în curtea sfântului lăcaș unde, Părintele Zosima a lansat volumul „Biserica Sf. Arh. Mihail și Gavriil din Durlești la 150 de ani”, precum și traducerea cărții Prot. Grigore Diacenco „Călăuza Propovăduitorului Ortodox”.

Vorbind celor prezenți, Vlădica Vladimir a adresat călduroase cuvinte de felicitare cu prilejul acestui important eveniment, dând aprecieri deosebite trudei îndelungate a Părintelui Zosima pe tărâmul activității pastoral-misionare. În acest context, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat speranța că aceste eforturi prodigioase vor avea o îndelungată continuitate și vor fi un exemplu demn de urmat pentru toți cei care vor să slujească Domnului.

La rândul său, Preacucernicia Sa a mulțumit Mitropolitului pentru cuvintele calde, menționând că și de acum înainte va rămâne fiu ascultător al Bisericii Ortodoxe din Moldova și își va dedica activitatea pentru propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *