Sobor de arhierei ai BOM s-au rugat la Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul la Mănăstirea Curchi

          Cuviosul Siluan Athonitul – unul dintre cei mai mari sfinţi din secolul XX, este prăznuit de Biserica Ortodoxă în fiecare an în data de 11/24 septembrie. Scrierile Sfântului Siluan au cunoscut o răspândire foarte mare, fiind traduse în peste 15 limbi, din întreaga lume, inclusiv în limba română, marcând decisiv viaţa a numeroşi contemporani, care s-au convertit sau reconvertit la o dreaptă înţelegere a cunoaşterii şi trăirii în Hristos.

          Cu acest prilej, în seara zilei de 23 septembrie 2017, la invitația Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Mănăstirii Curchi și cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Slujba Privegherii la Sfânta Mănăstire Curchi, prilejuită de celebrarea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul, ocrotitorul ceresc al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei.

          Alături de Înaltpreasfinția Sa s-au rugat și: Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, precum și soborul de preoți și diaconi ai așezământului monahal.

          La final, Preasfințitul Siluan, Egumenul mănăstirii Curchi, a mulțumit Arhierilor pentru bucuria comună întru rugăciune și dragoste frățească.

          Programul liturgic va continua duminică dimineață cu Liturghia praznicală, care va fi săvârșită în Catedrala mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de către un sobor de 5 arhierei, sub protia ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, din care vor face parte și: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, alături de care se va ruga și un numeros sobor slujitor de preoți și diaconi.

          La ceremonialul liturgic va fi prezent și Corul „Suslenii” din s. Susleni, r-nul Orhei, care vor interpreta la final un buchet de cântări religioase.

Cu bucurie sfântă Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *