Slujbă de pomenire pentru părintele Andrei Godoroja și instalarea noului preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina

Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, sămbătă, 06 februarie 2021, în Biserica cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina a fost oficiată Sfânta Liturghie și slujba de pomenire pentru părintele Andrei Godoroja, trecut la cele veşnice în ziua de 1 februarie 2021 și înmormântat în Portugalia. Tot astăzi, a avut loc instalarea noului preot paroh, Eugen Pleșca.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de slujitori în frunte cu Protopopul de Orhei, Protoiereul Iulian Rață. După care au fost înalțate rugăciuni întru pomenirea protoiereului Andrei Godoroja. La eveniment au fost prezenți primarul localității dna Valentina Buzu și consilierii locali.

Protoiereul Iulian Rață a transmis celor prezenți arhiereasca binecuvântare a Ierarhului Orheiului și a conturat chipul regretatului părinte Andrei Godoroja, care i-a îndrumat cu dragoste și credință pe calea mântuirii. În continuare protopopul l-a prezentat credincioșilor veniți astăzi în număr mare, pe noul preot-paroh, părintele Eugen Pleșca.

„Suntem siguri că părintele Eugen va ști să păstreze și să înmulțească moștenirea lăsată de părintele Andrei, că va întări Biserica lui Hristos pe fiecare dintre oamenii de aici ca să fie una cu Bunul nostru Dumnezeu. Prezența celor adunați astăzi în Biserică mă încredințează în faptul că părintele Eugen nu va fi singur, ci împreună cu voi. Și după cum ne spune Sfânta Scriptură „Unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt.18,20). Vă rog să fiți alături de părintele Eugen, așa cum ați fost lângă părintele Andrei, ca împreună zi de zi să lucrăm la mântuirea noastră a tuturor,” a menționat protoiereul Iulian Rață.

La rândul său părintele Eugen Pleșca, a mulțumit pentru încrederea acordată, îndemnând credincioșii la participe la rugăciuni comune pentru a cere ajutorul și mijlocirea Bunului Dumnezeu de a merge împreună pe calea mântuirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *