Sfânta mănăstire Curchi a fost vizitată de către oaspeți Eleni

În după amiaza zilei de joi 12 septembrie 2013, sfânta mănăstire Curchi a fost vizitată de către oaspeți Eleni în frunte cu Preacuvioșia Sa, Arhimandritul Prodromu Egumenul Marii Lavre din Sfântul Munte al Athonului.

Înalții oaspeți au fost întâmpinați de către Arhimandritul Siluan, stareț al mănăstirii Curchi și Exarh al Mănăstirilor Moldovei împreună cu frații sfintei mănăstiri.
Oaspeții au luat cunoștință cu istoricul mănăstirii admirând complexul monastic, apreciind înalt lucrările realizate până în prezent.
În discuțiile purtate cu Preacuviosul părinte Arhimandrit Prodromu, părintele Arhimandrit Siluan a abordat problema schitului Provata care aparține Moldovei și care ține de Marea Lavră.
Preacuviosul părinte Arhimandrit Prodromu s-a arătat deschis ca schitul să rămână în continuare monahilor moldoveni, cu condiția respectării cu strictețe a rigorilor și rânduielilor Athonite.
După un schimb de cadouri simbolice s-a convenit către ziua sfințirii Catedralei mănăstirii Curchi și către sărbătoarea a 240 ani de la întemeierea mănăstirii, care vor fi sărbătorite in toamna anului 2014, să fie aduse și transmise mănăstirii Curchi copiile icoanelor Maicii Domnului ”Cucuzelița” și a Sfântului Atanasie al Athonului drept binecuvântare permanentă pentru chinovia Curchiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *