Sfânta Liturghie și slujba Prohodului pentru Protoiereului Pavel Pangalos

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Moldovei, la data de 16 februarie 2021, la Biserica cu hramul „Sfânta Treime” din satul Zorile, r. Orhei a fost săvârșită Sfânta Liturghie și  slujba Prohodului pentru protoiereului Pavel Pangalos. Slujba a fost oficată de un sobor de preoți în frunte cu în frunte cu Protopopul de Orhei, Protoiereul Iulian Rață.

***
Pangalos Pavel Ion, născut la data de 10 iulie 1950 în satul Paharniceni, raionul Orhei. Tata-Pangalos Ion Semion si mama- Pangalos Vasilida.
Biserica „Sfânta Treime” a fost redeschisă în anul 1990 la insistența creștinilor din satul Pohoarna. Primul preot care a slujit la Sfântul Prestol a fost Dumitru Potoroacă. După ce a fost reparată, biserica a fost sfințită la data de 24 septembrie 1992. În prezent Sfânta Biserică este locul de rugăciune al creștinilor din satul Pohoarna, însă, ea necesită reparație capitală urgentă. După preotul Dumitru Potoroaсă în această biseriсă au slujit mai mulți preoți. Timp de 15 ani a slujit preotul Pavel Pangalos. În anul 2006 la 11 octombrie, prin decretul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit al Moldovei Vladimir, la biserica „Sfânta Treime” a fost numit preotul Vitalie Tomacinschi.
A consemnat pr. Constantin Pituscan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *