Serviciul divin oficiat de ÎPS Mitropolit Vladimir la mănăstirea Noul Neamț (Chițcani) în contextul anului jubiliar – 150 de ani de la fondarea așezământului monahal

Într-o atmosferă de deosebită bucurie duhovnicească, obştea monahală şi enoriașii Mănăstirii Noul Neamţ s-au adunat să participe la serviciul divin oficiat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, în contextul anului jubiliar al așezământului monahal – 150 de ani de la fondare.

Alături de de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, la frumoasa sărbătoare au participat și numeroși Arhierei, invitați pentru a împărtăși bucuria Liturghiei comune.

După slujbă, în timpul căreia s-au înălțat rugăciuni fierbinți către Domnul, slujitorii, credincioşii și Arhiereii au săvârşit un Te-Deum de mulțumire, citindu-se și acatistul Cuv. Paisie Velicikovski, pomenit astăzi. Mai târziu, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către binecredincioasa adunare, menţionând următoarele:

„Astăzi ne-am adunat împreună pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în incinta uneia dintre cele mai frumoase şi mai reprezentative mănăstiri de pe plaiurile noastre. De-a lungul timpului acest aşezământ monahal a avut parte de foarte mulţi călugări vrednici, care prin trăirea lor au fost şi au rămas exemple atât pentru confraţii care au îmbrăcat haina monahală, cât şi pentru sutele şi sutele de pelerini care vin aici pentru a se ruga Bunului Dumnezeu şi sfinţilor Săi. Este îmbucurător faptul că şi actuala obşte, condusă cu înţelepciune de către părintele stareţ Paisie (Cecan) duce mai departe cu cinste tradiţia monahală autohtonă. Nădăjduind că şi în continuare preacuvioşii părinţi se vor ruga cu osârdie pentru binele şi liniştea poporului iubitor de Dumnezeu, vă felicităm pe toţi cu ocazia acestei frumoase zile și îl chemăm pe Cuviosul Părintele nostru Paisie Velicikovski să ne fie rugător și mijlocitor în fața Dreptului Judecător.”

La rândul său, părintele Arhimandrit Paisie (Cecan) a mulţumit Înalt Prea Sfnţiei Sale pentru frumoasele cuvinte de felicitare şi a asigurat pe Întâistătător de supunere fiască şi râvnă și de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *