Seară duhovnicească la biserica „Înălțarea Domnului” din s. Teleșeu r-nul Orhei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, și cu stăruința Părintelui paroh Dumitru Burlacu, a avut loc o seară duhovnicească.

Invitatul serii fiind Prot. Vasile Ciobanu – Secretar responsabil la ziarul „Curierul Ortodox”.

 

La această întâlnire au participat numeroși credincioși și tineri din parohie, printre care și Directorul gimnaziului, dl  Sergiu Opaeț  și distinsa dna Director a grădiniței, Ala Bordian.

Seara Duhovnicească a debutat cu o prezentare a Părintelui Vasile, care a constatat dintr-un cuvânt de învățătură adresat credincioșilor, cu genericul „Fericirea de a fi creștin”!

Părintele în cuvântul său de învățătură a menționat: „Că omul unit prin rugăciune cu Hristos, el își dă seama de faptul că în veșnicie întregul conținut al existenței le aparține prin sălășluirea veșnică în el a Duhului Sfânt – a Treimei!

Într-un final a urmat un șir de întrebări și sfaturi duhovnicești. A fost o seara de înaltă bucurie duhovnicească.

În încheiere parohul bisericii, a mulțumit celor prezenți și a menționat că astfel de seri sunt organizate spre zidirea duhovnicească a noastră, a tuturor.

De asemenea adus sincere mulțumiri Părintelui Vasile Ciobanu pentru cuvintele de înțelepciune împărtășite credincioșilor din satul Teleșeu, dăruind invitatului o icoana cu chipul Maicii Domnului, în semn de recunoștință!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *