“Scoateţi apă cu bucurie din izvoarele mântuirii” (Isaia 12, 3). Duminica Samarinencii la Mănăstirea Curchi

“Dumnezeu este însăşi viaţa noastră şi dacă nu este încă, trebuie să devină!”

În Duminica a V-a după Învierea Domnului (a Samarinencii), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, înconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi.

Dumnezeu, Care nu are nevoie de nimic si care este deplin în toate, este însetat și flamand de ceva.  Este însetat si flămând de mântuirea omului, este însetat și flămând de dragostea omului, este însetat și flămând de înțelegerea omului, de deschiderea lui, este însetat și flămând de a nu-l mai vedea pe om în suferință, mai ales a sufletului, dar și a trupului. De noi depinde dacă El va întra în viețile și sufletele noastre…

„I-a zis femeia: Ştim că va veni Mesia care se cheamă Hristos; când va veni, Acela ne va vesti nouă toate.” (In. 4, 25). Vremea a venit. Mântuitorul aşteaptă lângă fântâna inimii noastre, din care să scoatem apa murdară a păcatelor, noroiul care ne îmbolnăveşte sufletele, umplându-ne de amar şi deznădejde…Așteaptă să vorbească cu noi prin Evanghelie. Şi noi, ascultându-L, să-i cerem lămuriri prin rugăciune. Ca să aflăm cine este El şi, cu darul Lui, cine suntem noi. Să primim apa cea vie, care ne va spăla sufletul, iar apoi îl va înalţa la Cer.
Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Mănăstirii Curchi, condus de dl Dumitru Buga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *