Sărbătoarea Nașterii lui Hristos la mănăstirea Curchi

De fiecare dată, an de an, Nașterea lui Hristos ni se arată ca o zi în care firea omenească se aseamănă puterilor cerești și cântă: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, întru oameni bună voire! (Luca 2.14)

Această sărbătoare este una care ne amintește că Cel care S-a născut acum două mii de ani în peștera Betleemului și de fiecare dată în cea a inimilor noastre, este și va fi cu noi până la sfârșitul veacului. (Matei 28.20)

Se vede limpede stăruința creștinilor ca și cea a magilor și păstorilor de a-L binevesti pe Hristos cel întrupat, singura diferență fiind faptul că primii vesteau pe Messia neștiut și necunoscut încă de ei, iar noi pe Cel pe care L-am văzut cu ochii noștri și l-am pipăit cu mâinile noastre, Viața de veci care era la Tatăl și S-a arătat nouă. (1 Ioan 1.1-2)

Mulțime de credincioși au venit astăzi în mănăstirea noastră ca să aducă slavă lui Dumnezeu și să se împărtășească cu Sf. Taine. Cu un frumos colind srăvechi ne-a bucurat un grup de creștini din s. Curchi, dar cel mai frumos moment a fost colindul copiilor care cu inimi curate si fără răutate au cântat Nașterea Domnului.

***

În peșteră sărăcăcioasă,

În iesle rece, printre oi,

Înconjurat de Sfinții îngeri,

Te naști, Hristoase, pentru noi.

Și noi străini, pribegi în lume,

Te așteptăm, Doamne, să treci,

Să încălzești cu a Ta iubire

Și ieslea inimilor reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *