PS Siluan: „Profesorul e un izvor de dăruire și răbdare, înțelepciune și lumină, „meșter” iscusit și modelator de personalități!”

Mesajul de felicitare al PS Siluan de Orhei adresat Cadrelor Didactice cu prilejul celebrării zilei profesionale

 

„Pe cărarea ‘nzăpezită

Ce spre școală s-a întins

Zi de zi pășești grăbită

Vântu-ți joacă părul nins…”

 

Iubiți profesori,

Ziua Profesională dedicată Dumneavoastră ne face să realizăm cât de măreață și inestimabilă este munca pe care o realizați cei care vă jertfiți zi de zi pe altarul educației copiilor noștri în mod necondiționat și poate de foarte multe ori vă asumați și calitatea de părinte pe perioada modelării vaselor noastre scumpe, care sunt copiii, de către mâinile voastre iscusite.

Dumneavoastră sunteți trimiși de Dumnezeu să ghidați tinerii și copiii noștri în căutarea marilor idealuri, să stați strajă asupra inocenței și coordonării ei spre cele mai frumoase căi ale vieții.

Vă prețuim pentru faptul că faceți multe sacrificii pentru a le oferi copiilor noștri cele mai bune învățături și Vă susținem prin rugăciunile noastre mereu pentru ca Dumnezeu să Vă țină sănătoși, să Vă ofere calea spre mântuire și să Vă înțelepțească mereu.

Să nu uitați ca în tot ceea ce faceți să-L puneți în toate pe Dumnezeu ca să-L regăsiți în toate rezultatele, și ca munca Dumneavoastră să dea roadele mult dorite.

Dragi profesori,

Dumnezeu să Vă dăruiască răbdare și toată dragostea Lui să o clădească în inimile Dumneavoastră pentru a putea pune fiecare cărămidă a științei acolo unde trebuie pentru a avea un popor educat și civilizat.

Cu arhierești binecuvântări și prețuire,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *