PS Siluan, Episcopul Orheiului a avut o întâlnire cu profesorii și elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Orhei

Luni, 18 septembrie 2023, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a avut o întâlnire de suflet cu profesorii și elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Orhei.

Evenimentul a fost marcat de împlinirea a treizeci de ani din ziua înființării acestei instituții liceale. În cadrul evenimentului, a avut loc ceremonia de sfințire a instituției, slujbă oficiată de PS Siluan, Episcop de Orhei, Protopopul de Orhei, prot. Iulian Rață, ierom. Spiridon Pahom, profesor de religie, și un sobor de slujitori. La eveniment au luat parte directoarea instituției, dna Ana Ceban, cadre didactice, elevi și părinți.

Cu această frumoasa ocazie aniversară, Episcopul Siluan a adresat un mesaj de felicitare și binecuvântare tuturor celor prezenți. „Fără Dumnezeu ne pierdem pe drumul lung al acestei vieți, iar dacă El face parte din viața noastră, călătorim cu înțelepciune și putem depăși orice obstacol. Astfel, le dorim profesorilor sănătate, putere și ajutor de la Bunul Dumnezeu, de a călăuzi tinerii pe calea cunoștinților. Iar elevilor, am vrea să le dorim să aibă înțelepciunea de a valorifica cunoștințele primite, să folosească acest timp spre propria zidire, dar și spre a deveni oameni de valoare a acestei țări,” a menționat Preasfinția Sa.

Binecuvintează, Doamne, pe toți copiii și tinerii țării noastre, pe dascălii și părinții lor, precum și pe toti cei ce sprijină educația ca fiind o lucrare nobilă și mult folositoare, de îmbogățire iîn cunoștințe și creștere în virtuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *