PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit în mijlocul credincioșilor parohiei „Tuturor Sfinților” din s. Gordinești, r. Rezina

Sâmbătă, 23 decembrie 2023, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei,  a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Tuturor Sfinților” din s. Gordinești, r. Rezina. Au coliturghisit prot. mitr. Igor Cojocari, protopop de Rezina, prot. Grigore Ignatiuc, parohul Bisericii.

La eveniment a fost prezent alături de clerul slujitor d-ul Nicolae Ionichi, prorectorul pentru management instituțional al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinţitul Siluan a vorbit deste exemplul și rolul Sfinților în viața oamenilor.

„Îi cinstim astăzi pe Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Evgraf, care au știut să-și mărturisească cu curaj credința și slăvească pe Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos. Nimic nu a fost în stare să-i despartă pe acești Sfinți, dar și pe foarte mulți alții de dragostea lui Dumnezeu. Exemplul vieții lor rămâne vrednic de urmat de toți dreptmăritorii creștini. Să nu vă înfricoșați, ne îndeamnă Evanghelia pe care am auzit-o la Sfânta Liturghie, căci Dumnezeu ne va fi și nouă alături, ne va sprijini și ne va susține, așa cum a fost alături de Sfinți, Cuvioșilor și tuturor celor care și-au asumat o viață în Hristos,” a menționat Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Parastas pentru Andrei și Iuliana, părinții, d-ul Nicolae Ionichi, ctitorul acestei Biserici.

În  încheiere, Prot. Grigore Ignatiuc, i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria rugăciunii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile părintești și frumoasa slujire liturgică de astăzi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *