PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit în mijlocul credincioșilor parohiei „Înălțarea Domnului” din s. Mana, r. Orhei

Luni, 29 august 2022,  Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, a oficiat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor parohiei cu hramul „Înălțarea Domnului” din s. Mana, r. Orhei. Alături de Preasfinția Sa s-au rugat Protopopul de Orhei, Protoiereul Iulian Rață împreună cu slujitorii Vicariatului Orhei și numeroși creștini.

În dimineața zilei, PS Episcop Siluan a fost întâmpinat de către parohul Bisericii, Prot. Ioan Şleapacovschi și primarul comunei primarul comunii Seliște, d-ul Andrei Galescu.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii Ierarhul Orheiului a citit rugăciunea la reînnoirea Bisericii. La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, pentru merite deosebite în rodnica activitate pastoral-misionară și socială, Protoiereul Ioan Şleapacovschi a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl nostru.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum, după care Ierarhul Orheiului s-a adresat către cei prezenți. „Veniţi să ne suim în muntele Domnului, în casa Dumnezeului lui Iacov, ca El să ne înveţe căile Sale şi să mergem pe cărările Sale,”exclama Prorocul. Oamenii mereu au simțit necesitatea de a se înălța de la cele vremelnice, la cele înalte, de a gusta harul dătător de viață a Domnului. Care este pentru noi muntele Domnului? Unde ar trebui să se înalțe fiecare dintre noi? Urcând sau coborând spre Biserică, parcurgem acest drum spre Dumnezeu, avem posibilitatea de a ne înălța de la cele vremelnice și trecătoare, spre cele ale Împărăției Cerului. Venind la Biserică, primim puteri, ajutor și vindecare, pentru a ne putea parcurge calea vieții pământești. Întreaga noastră viață ar trebui să-L aibă în centru pe Dumnezeu și Sfânta noastră Biserică,” a menționat Preasfinția Sa.

Ierarhul Orheiului a înmânat diplome arhierești și a adresat un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor care contribuie la împodobirea și întreținerea sfântului locaș, urându-i părintelui paroh mulți ani de slujire vrednică la Altarul Domnului.

În  încheiere, Protoiereul Ioan Şleapacovschi a mulțumit Preasfinției Sale pentru pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria rugăciunii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile părintești primite și frumoasa slujire liturgică de astăzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *