PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit în mijlocul credincioșilor parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din s. Susleni, r. Orhei

Luni, 6 noiembrie2023, în ziua Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor din loc. Susleni, r. Orhei. Au coliturghisit Protoiereul Iulian Rață, Protopop de Orhei, slujitori ai Vicariatului Orhei.

Cu acest prilej în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către preotul paroh, Protoiereul Mitrofor Neonil Cocu.

La Vohodul mic, prot. Neonil Cocu, pentru rodnica activitate pastoral-misionară și socială, și cu prilejul aniversării a 35 de ani de slujjire la Sfntul Altar, 30 dintre care în loc. Susleni, a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” de gradul II. Iereul Marcian Cocu cu dreptul de a purta cruce de aur.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire. În continuare Preasfințitul Siluan a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre, dar și ajutorul oferit celor care i se roagă. «Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți,” pe care o sărbătorim în această zi, ne oferă un prilej în plus de a ne pleca genunchii în fața celei care este » mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii,» cea care ne este mereu alături. Ea mijlocește mereu la Fiul ei, răspunzând rugăciunilor noastre. Să alergăm la ea nu numai în greutăți și încercări, ci să-i mulțumim pentru toate.» Totodată, PS Siluan le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru rugăciunea comună din această zi, dar și pentru lucrările frumoase realizate în această parohie.

În  încheiere, Protoiereul Mitrofor Neonil i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria rugăciunii dimpreună cu credincioșii parohiei, pentru îndemnurile părintești și frumoasa slujire liturgică de astăzi.

Tot astăzi, Ierarhul Orheiului a vizitat a doua Biserică din loc. Susleni cu hramul „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail,” preot paroh al cărei este prot. Octavian Cocu.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *