PS Siluan, Episcop de Orhei, a participat la Rânduiala Tunderii în Marea Schimă a două viețuitoare a Mănăstirii „Sf. Treime” din s. Glinjeni, r. Fălești

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și la invitația PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”, s-a deplasat în seara zilei de miercuri, 13 decembrie 2017, la Mănăstirea cu hramul „Sfânta Treime” din s. Glinjeni, r-nul Fălești, unde a participat, după Slujba Privegherii, la Rânduiala Tunderii în Marea Schimă a monahiilor Antonina și Cronida, care au primit numele de Maria și Alexandra.

La această slujbă au participat, de asemenea: PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, Stareța Mănăstirii de maici „Sfânta Treime”, Egumena Anastasia (Marcoci), Secretarul Eparhiei de Bălți și Fălești, Prot. Mitr. Petru Ciunciuc, Protopopii de Fălești I și II, Egum. Minodora (Borș), Stareța Mănăstirii Tabăra, Egum. Evpraxia (Bojii), Stareța Mănăstirii Coada Iazului, Egum. Anastasia (Verdeș), Stareța Schitului Călinești, precum și un numeros sobor de preoți, monahi, monahii și fii duhovnicești ai mănăstirii.

La sfârșit, PS Siluan a adresat mulțumiri PS-lui Marchel, Episcop de Bălți și Fălești și Maicii Starețe Anastasia pentru invitație, exprimându-și în cuvântul său duhovnicesc, adresat noilor schimonahii, nădejdea că această tundere în marea schimă a acestor monahii va presupune o nouă treaptă spre calea mântuirii, urându-le să ducă cu vrednicie această binecuvântată cruce și să se roage pentru confrații întru credință: „Dacă monahii reprezintă expresia trăirii unui popor și daca aici la noi în Moldova mai avem monahi și se mai renasc din ruini mănăstirile, iar oamenii îi caută și vin la ei, monahii, și caută de la ei un cuvânt ziditor de suflet, înseamnă că mai avem un motiv de bucurie și speranță!”, a menționat Preasfinția Sa.

De asemenea, PS Episcop Marchel a adresat îndemnuri duhovnicești schimonahiilor Maria și Alexandra: „Tunderea în schivnicie înseamnă chipul cel mare îngeresc care este mai întâi de toate o mărturie a credinței poporului nostru și încă o nădejde că prin această rugăciune comună înălțată de către noi în această seară, Dumnezeu va pleca mila Sa asupra noastră, pentru că în rugăciune constă esența acestei trepte a schivniciei”.

La rândul ei, Maica Stareță Anastasia a mulțumit ierarhilor pentru prezență, pentru dragostea părintească și pentru rugăciunea comună.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *