PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit în parohia din s. Molești, r-nul Ialoveni

În ziua pomenirii Sfinţilor Mucenici Zenovie episcopul şi Zenovia, sora sa, joi 12 noiembrie 2020, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi,  a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu hramul în cinstea „Sf. Ierarh Nicolae” din s. Molești, r-nul Ialoveni.

Cu acest prilej în dimineața zilei, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către Prot. Anatolie Stefanov, protopopul raionului Ialoveni și părintele-Paroh, Prot. Andrei Popa.

La eveniment a fost prezent primarul localității, dl Mihail Catan.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, pentru merite deosebite în rodnica activitate pastoral-misionară și socială, Protoiereul Andrei Popa a fost decorat cu Ordinul bisericesc „Cuv. Paisie Velikovski” de gradul II.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire. În continuare Preasfințitul Siluan le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru rugăciunea comună din această zi, pentru lucrările frumoase realizate în această parohie. Totodată Preasfinția Sa a adresat un mesaj de felicităre părintelui paroh cu prilejul aniversării frumoasei aniversări de 30 de ani de slujire sacerdotală, dar și 50 de căsătorie.

„Aducem sincere felicitări întregii comunități și în special prot. Andrei Popa care de 30 de ani este sufletul acestei parohii din s. Molești. Ați reușit să ridicați și să vă îngrijiți de o Biserică de toată frumusețea, să fiți uniți în jurul sfântului lăcaș.  Aveți în localitate un preot deosebit, iar alături de el o preoteasă care a știut să-l sprijine la bine și la greu, cei care în prezent aniversează 50 de ani de căsătorie.  Cu ocazia acestor frumoase evenimente, le adresăm sincere și cordiale felicitări, dorindu-le o viață îndelungată, rămânând o familie exemplu pentru toți creștinii, ” a menționat ierarhul.

Cu acest prilej de sărbătoare pentru această parohie, de mențiuni și distincții din partea Bisericii s-au învrednicit doamna preoteasă Aculina Popa care a fost decorată cu Ordinul „Cuv. Parascheva” de gr. II,  dl Mihail Catan, prmarul localității și dl Lilian Popescu care a fost decorați cu Ordinul „Meritul Bisericesc” de gr. III,  precum și alți ctitori ai locașului de cult.

La final, Prot. Andrei Popa a adresat PS Siluan, cordiale mulțumiri pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor parohiei pe care o păstorește, dar și pentru purtarea de grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *