PS Siluan a oficiat Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din s. Fedoreuca, r. Orhei

Sâmbătă, 30 aprilie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Alexandru de Svir, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din s. Fedoreuca, r. Orhei.

În dimineața zilei, Ierarhul Orheiului a fost întâmpinat de către părintele paroh, prot. Serghei Benderleu. A urmat slujba de sfințire a prestolului, după care PS Siluan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

La Vohodul mic, pentru merite deosebite în rodnica activitate pastoral-misionară și socială, părintele paroh, prot. Serghei Benderleu, a fost decorat cu dreptul de a purta mitră.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu.

Cu acest prilej de sărbătoare, PS Siluan a rostit un cuvânt de învățătură. „Ne-am întâlnit astăzi și am înălțat rugăciuni comune cu un prilej binecuvântat: sfințirea Prestolului Bisericii din localitatea Fedoreuca. Este o Biserica la apariția căreia au contribuit numeroși credincioși alături de părintele Serghei, care a muncit cu timp și fără de timp ca să se poată oficia Sfânta Liturghie și în acest sfânt locaș. Ne putem ruga și-L întâlni pe Dumnezeu oriunde, dar anume în Sfânta Biserică ne facem părtași lucrării Sfântului Duh, primim Trupul lui Hristos și ne unim cu El,” a menționat Preasfinția sa.

Totodată, Preasfinţitul Siluan a felicitat credincioşii parohiei cu ocazia acestui eveniment, exprimându-şi speranţa că și pe viitor  credincioșii din această localitate vor fi adunați împreună cu preotul în jurul Sfintei Biserici, participând în fiecare zi de duminică și sărbătoare la Jertfa euharistică adusă pe Sfântul Prestol ca mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit PS Siluan pentru bunăvoinţa și dragostea sa părintească de a împărtăşi bucuria evenimentului cu membrii acestei comunități, pentru îndemnurile părintești primite, dar şi pentru susţinerea pe care o oferă de fiecare dată.

Tot în această Ierarhul Orheiului a vizitat Complexul de Meşteşuguri „Artă Rustică” din localitatea Clișova-Nouă, fondatoarea căruia este meșterul popular Ecaterina Popescu, care și îl conduce până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *