Protopopii din Eparhia Chișinăului, convocaţi la Direcţia Mitropolitană

Astăzi, în incinta Palatului Mitropolitan, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a prezentat o şedinţă la care au participat Protopopii Eparhiei de Chişinău.

Mitropolitul a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente pentru Biserică care au avut loc în anul 2013, după care s-a discutat amănunţit despre relaţiile BOM cu societatea şi modalităţile de eficientizare a promovării valorilor creştine.

În context, Întâistătătorul a audiat rezultatele planurilor implementate până la momentul actual, precum şi strategiile de viitor ale slujitorilor din Eparhia de Centru.

Analizând fiecare prezentare în parte, Vlădica Vladimir a dat aprecierile cuvenite, venind cu indicaţiile necesare spre optimizarea eforturilor comune, pentru consolidarea prezenţei Bisericii în societatea autohtonă şi contracararea tuturor atacurilor la adresa valorilor spirituale definitorii pentru poporul nostru.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrunirii s-a vorbit despre pregătirea pentru Sfintele Sărbători de iarnă şi acţiunile pastoral-caritabile care vor fi întreprinse în această perioadă de slujitori pentru susţinerea credincioşilor din păturile socialmente vulnerabile.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *