Praznicul Înălţării Sfintei Cruci la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi

Marți, 14/27 septembrie 2016, de praznicul Înălțării Cinstitei și de Viață Făcătoarei Crucii Domnului nostru Iisus Hristos, obștea mănăstirii Curchi dimpreună cu credincioșii prezenți au trăit un moment de mare bucurie duhovnicească.

La Catedrala centrală a mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de PC Părinte Arhim. Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Sfânta Cruce, împodobită cu flori și așezată în mijlocul catedralei spre închinare încă din seara ajunului mărețului praznic, a fost cinstită în chip deosebit și cu multă evlavie de către credincioșii prezenți, făcând metanii în fața ei și sărutând-o.

În cuvântul de învăţătură, PC Părinte Stareț, Arhim. Siluan, a vorbit despre rolul duhovnicesc al Sfintei Cruci în viaţa creştinului, îndemnând credincioșii să-și asume fiecare cu multă responsabilitate și dragoste crucea proprie, după exemplul Mântuitorului, biruitorul iadului și al morții, Care a zis: „…În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea” (Ioan 16,33). „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.” (Matei 16,24)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *