În seara zilei de Duminică, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit tunderea în monahism a protoiereului mitrofor Mihail Panas, parohul bisericii „Înălțarea Domnului” din Chișinău.
Numeroși credincioși și fii duhovnicești ai părintelui Mihail au pășit pragul unei dintre cele mai emblematice biserici din inima Chișinăului, pentru un eveniment mai neobișnuit, tunderea în monahism a celui care de mai multe decenii îi îndrumă pe calea duhovnicească.
A urmat călugăria părintelui Mihail, care a primit numele de Hrizostom, fiind călugărit pe seama mănăstirii Căpriana.
Astfel, ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-și nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului, va presupune o nouă treaptă spre calea mântuirii, totodată Întâistătătorul i-a urat ieromonahului Hrizostom să ducă cu vrednicie această binecuvântată cruce și să se roage pentru confrații întru credință.
La rândul său ieromonahul Hrizostom a mulțumit Întâistătătorului pentru tunderea sa în călugărie dar și pentru dragostea părintească.
La final ieromonahul Hrizostom a primit și urările de bine ale nașilor săi de călugărie: Arhim. Siluan (Șalari) starețul mănăstirii Curchi, Arhim. Filaret (Cuzmin) starețul mănăstirii Căpriana și Ieromonahul Ioan Danilescu, precum și a numeroșilor fii duhovnicești.
* * *
Ieromonahul Hrizostom (Mihail Panas) – Nãscut la 15 noiembrie 1953 în s. Alexandru cel Bun, r. Soroca.
În 1980 a absolvit Academia Teologicã din Leningrad cu susținerea tezei de Doctor în teologie Starea actualã a Biserecii Ortodoxe Române și activitatea ei ecumenicã.
În 1982 a absolvit aspirantura de pe lângã Academia Teologicã din Moscova. În anii de studii la aspiranturã a activat în serviciul Departamentului Relații Externe al Biserecii Ortodoxe Ruse.
În februarie 1993 a fost numit decan al Facultãþii de Teologie din cadrul USM, iar din 13 octombrie 1993, dupã reorganizarea Facultãþii de Teologie în Academia de Teologie Ortodoxã din Chișinãu, a deținut mai mulți ani funcția de rector al acestei instituții de învãțãmânt teologic.
Autor a mai multor volume teologice printre care și monografia „Istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova”.