Părintele Arhimandrit Siluan alături de ÎPS Mitropolit Vladimir în clipele grele ale vieţii

În dimineața zilei de 20 aprilie, a fost petrecut pe ultimul drum tatăl Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir –Vasile Cantarean.

Om destoinic și drept, nou-adormitul rob al lui Dumnezeu a fost respectat și apreciat pentru cumpătarea și înțelepciunea sa de foarte mulți semeni, printre care și numeroși slujitori ai Altarului.

Astfel, vestea că tatăl Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova nu mai este printre noi, a întristat și a zguduit foarte multă lume, care cernită de durere și compasiune față de Vlădica Vladimir a venit în frumoasa biserică a Sfintei Mănăstiri “Sf. Cneaz Vladimir” din s. Colencăuți, reg. Cernăuți, Ucraina, pentru a-și lua rămas bun de la un bun creștin, tată și gospodar.

Slujba prohodului a fost oficiată de către Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina, dimpreună cu PS Episcop Pentru de Ungheni și Nisporeni și PS Nicodim de Edineț și Briceni.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulțimea de slujitori, protopopi, stareți și starețe de mănăstiri din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, precum și alte Eparhii, dar și pentru zecile de credincioși care au participat la serviciul divin.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *