Nașterea Maicii Domnului – Hramul mănăstirii

      În această zi Harul lui Dumnezeu care pe cele neputincioase le vindecă și pe cele cu lipsă le împlinește, i-a adunat pe creștinii ortodocși la rugaciune ca să-I mulțumească Maicii lui Dumnezeu Celei ce pururea se roagă pentru neamul omenesc. Astăzi cu toții ne înălțăm mintea spre cele de sus, mulțumind lui Dumnezeu pentru bucuria vestită lumii întregi prin nașterea Maicii Lui. Sărbătoarea aceasta încă o dată ne încredințează că acolo unde voiește Dumnezeu, se biruiește rânduiala firii. Ne îndeamnă la rugaciune, să-i cerem Lui cele ce pentru noi sunt cu neputință, pentru că cele după putere nouă le facem singuri.

      Preasfânta Nascătoare de Dumnezeu, fiind un rod al rugăciunii și nădejdii, prin nașterea Ei ne învață ca tot ce vom face noi, să fie un rod al așteptării, al mulțumirii și rugaciunii, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.

      Astăzi mănăstirea noastră și-a sărbătorit hramul. Ca și în celelalte zile, și-a deschis larg porțile pentru mulțimea de credincioși care au venit să se roage Maicii lui Dumnezeu și să-i mulțumească Ei.

      Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir Mitropolit al Chișinaului și al Întregii Moldove, sfânta liturghie de azi a fost oficiată de PS Ambrozie Episcop de Neftekamsc și Birsk la care a participat nemijlocit și starețul manastirii Arhim. Siluan Șalaru cu un sobor impunator de preoți și diaconi din întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *