Moaștele Sfântului Gavriil (Urgebadze) vor fi aduse spre închinare la Mănăstirea Curchi

Credincioșii care doresc să se închine și să ceară ajutor Sfântului Gavriil (Urgebadze) sunt așteptați la Sfânta Mănăstire Curchi.

Un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului se va afla la așezământul monahal începând cu Vecernia de sâmbătă, 12 august, și până la Sfânta Liturghie din data de 14 august.

***

Sfântul Gavriil Urgebadze (1929-1995) s-a arătat a fi un vas ales încă din pruncie. Născut în Georgia sovietică și lipsit fiind de cele sfinte, atunci când micul Vasiko – acesta fiindu-i numele de alint – a aflat cele despre Hristos, și-a construit o chilie de pământ în grădina părinților, unde se străduia să trăiască ascetic. Crescând, a transformat chilia într-o bisericuță pe care, în nenumărate rânduri, autoritățile comuniste s-au străduit să o dărâme, iar pe tânărul credincios să-l declare nebun.

În cele din urmă, Vasiko a devenit monah, cu numele Gavriil, apoi ieromonah la Mănăstirea Betania.
A fost împodobit cu harisma înainte-vederii. A adormit în ziua de 2 noiembrie a anului 1995. După îngropare, la mormântul său au avut loc foarte multe minuni, mai ales vindecări.

Cuviosul Gavriil (Urgebadze) a fost canonizat la data de 21 decembrie 2012, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, fiind trecut în Aghiologhionul Bisericii Ortodoxe din Georgia cu numele: „Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos” şi având ca dată de prăznuire 2/15 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *