Mesajul Egumenului Sfintei Mănăstiri Curchi, PS SILUAN (Șalari), Episcop de Orhei

Iubiți întru Hristos frați și surori, Dragi pelerini,

Istorica Mănăstire Curchi – nestemată din coroana Maicii Domnului și leagăn al spiritualității naționale își redeschide astăzi larg porțile pentru tot creștinul care cu inimă smerită și cu gând curat vine să plece genunchii în fața Atotțiitorului și să-și aline setea duhovnicească de liniște, împăcare și curăție.

După ani de prigonire și pângărire, Bunul Dumnezeu s-a milostivit de poporul său și i-a redat unul dintre așezămintele monahale emblematice care cu dangătul triumfal al clopotelor cheamă din nou turma la Păstorul ei.

Trecând prin multe încercări și greutăți, cu grija părintească a Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir și cu bunăvoința creștinilor noștri harnici și săritori la nevoie, am reușit, unindu-ne forțele, să redăm Mănăstirii “Nașterea Maicii Domnului” splendoarea de odinioară, astfel încât, acum invităm toată suflarea binecredincioasă să se bucure dimpreună cu obștea călugărească de rezultatul muncii noastre comune, ca iară și iară să dăm slavă lui Dumnezeu pentru nemărginita Sa bunătate.

Cu dragoste frățească și profundă recunoștință,

PS SILUAN (ȘALARI), Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Egumen al sfintei mănăstirii Curchi, Preşedinte al Sectorului Sinodal Mănăstiri şi Viaţă Monahală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *