Mesajul de felicitare al PS Siluan, Episcopul Orheiului, adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării a 50 de ani slujire clericală

Cu prilejul aniversării a 50 de ani de slujire clericală, ne îndreptăm către păstorul nostru cel bun și vrednicul trimis al mântuirii noastre, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, cu cele mai alese gânduri de bine și belșug de bucurii.

Sărbătoarea mutării moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, este una deosebită pentru Înaltpreasfinția Voastră, deoarece la Taina Botezului ați primit numele acestui mare Sfânt, care V-a devenit astfel sprijin și mijlocitor în fața Dreptului și Bunului Dumnezeu.

În acest an, această dată coincide cu celebrarea a 50 de când ați fost chemat la slujirea la Sfântul Altar. Viața și activitatea Înaltpreasfinției Voastre reprezintă o dovadă vie a faptului că această slujire este un drum al Crucii, un drum al urmării lui Hristos, de a sluji tuturor și fiecăruia.

În zi de sărbătoare, plecăm capetele noastre în rugăciune în fața Sfântului Nicolae, rugându-l să Vă apere și să Vă înțelepțească, spre a sta încă mulți ani sănătoși, feriți de primejdii, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor.

Întru mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfințite Stăpâne!

Cu fiască dragoste,

 SILUAN,  

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove,

Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *