Mesajul de felicitare al ierarhului Orheiului, cu ocazia hramului orașului Orhei

Stimaţi locuitori ai orașului Orhei,

 

Iubiți întru Hristos frați și surori,

Astăzi este Hramul orașului Orhei, dar și o sărbătoare religioasă de mare importanță pentru lumea creștin-ortodoxă, „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – moment special în care putem celebra identitatea și tradițiile noastre.

Această sărbătoare este un prilej de a reuni membrii familiei şi rudele care sunt plecaţi departe, de a împărtăşi amintiri dragi, dar şi emoţiile revederii. Sărbătoarea de astăzi ne amintește despre tradițiile și obiceiurile care trebuie păstrate și transmise din generație în generație.

Cu mare bucurie pot să afirm că orașul Orhei este pentru noi un loc minunat, cu perspective foarte frumoase de dezvoltare pentru viitor. Cu prilejul „Hramului Orașului Orhei” Vă doresc multă sănătate tuturor, bucurii sfinte, prosperare şi realizări frumoase în tot ce faceți. Sacritatea sărbătorii să ne facă mai buni, mai iertători şi mai atenţi cu cei din preajmă.

Chiar dacă unele momente din viața noastră sunt grele, trebuie să știm că având în inimi rugăciunea curată către Bunul Dumnezeu și cerând mijlocirea „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” – ocrotitorul orașului nostru, pe care îl cinstim astăzi, vom reuși și alte realizări frumoase.

 

„La mulți și binecuvântați ani”, dragi orheieni!

 

Cu arhierești binecuvântări,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *