Mesajul de condoleanţe al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, în legătură cu trecerea la cele veşnice a Prot. Mitr. Mihail (Roșca)

Am aflat cu multă întristare de trecerea la cele veşnice a Prot. Mitr. Mihail (Roșca), neobosit mărturisitor al credinţei în Hristos, un smerit ascultător al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova, dar și un misionar râvnitor  chemat de Dumnezeu la onorabila vârstă de 72 de ani.

Trecerea din această viață a Părintelui Mihail, este o mare pierdere şi o negrăită durere sufletească.

Cu pricepere, dăruire şi răbdare, aducând la îndeplinire toate cele ce i s-au încredinţat, în cei  de 38 ani de slujire a Sfântului Altar, Părintele Mihail rămâne în memoria noastră a tuturor ca fiind un preot luptător, dinamic şi un evlavios slujitor pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos.

Dând dovadă încă de la începutul activității sale misionare de un deosebit spirit de jerftă, a fost apreciat întotdeauna de fiii săi duhovnicești. Având un număr mare, părintele s-a apropiat sufletește de fiecare credincios în parte, fiind iubit și respectat de aceștia. A purtat cu demnitate în rugăciunile sale numeroși credincioși, înnobilând altarul cu bunătate și blândețe.

Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi suflet a biruit moartea, iar binefacerile sale îl însoţesc la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre.

Cunoscând râvna duhovnicească al Pr. Mihail, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să aşeze sufletul său în ceata drepţilor şi să-i dăruiască odihnă în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *