Mesaj de condoleanţe în legătură cu trecerea din această viaţă a marelui actor MIHAI Volontir

Am aflat cu multă durere de trecerea din această viaţă a marelui actor MIHAI Volontir. Personalitate vrednică Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova și un bun prieten al Sfintei Mănăstiri Curchi.

Iubit de cei din jur, dl MIHAI Volontir, reprezintă pentru cei care l-au cunoscut, modelul de „actor creştin“, înnobilat de virtuţi, o perlă a Republicii Moldova. Toată viaţa şi-a dedicat-o meseriei sale; a fost un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii.

Un vechi proverb ne spune că pomul bun se cunoaşte după roade. Putem vedea astăzi că rodirea actorului Volontir a fost bogată şi binecuvântată. Bunul Dumnezeu l-a binecuvântat pentru credinţa plină de iubire şi recunoştinţă.

În aceste momente de întristare şi doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El“ (1 Tesaloniceni 4, 13-14).

În acest ceas de vremelnică despărţire până la Învierea cea de obşte, ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul adormitului robului Său MIHAI, în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

Arhimandrit SILUAN (Șalari),

Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *