Mesaj de condoleanţe în legătură cu trecerea din această viaţă a distinsului Academician Alexandru Ciubotaru

Îndoliată familie Ciubotaru!

Vestea despre mutarea dintre noi la cele veșnice a distinsului Academician, personalitate vrednică Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova și om de o mare valoare al Republicii Moldova, dar  și un bun prieten al Sfintei Mănăstiri Curchi ne-a întristat profund.

Academicianul Alexandru Ciubotaru – om destoinic și drept, de o aleasă ținută morală, dar cel mai important – un bun creștin.

Domnia Sa, personalitate marcantă a biologiei vegetale din Republica Moldova, fondator al institutului Botanic şi al Grădinii Botanice din Chişinău, dar și a grandiosului proiect dendrologic al Complexului Monastic Curchi.

Plecarea dintre noi a distinsului Academician, înseamnă o grea pierdere pentru întreaga lume a științei, dar și pentru Sfânta noastră Biserică, care a pierdut un om de o valoare excepțională, lăsând în urma sa o muncă titanică.

În acest moment, de dureroasă despărţire, transmitem condoleanţe familiei greu încercate. Vă suntem alături și Vă asigurăm de întreaga noastră susținere.

Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel înviat din morţi, să aşeze sufletul robului Său Alexandru în ceata Drepţilor, acolo unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

 

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *