Mеsаj dе fеliсitаrе аl PS Siluan, Episcopul Orheiului, аdrеsаt ÎPS Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării zilei de naștere

Înalt Preasfințite Stăpâne!

Cu prilejul aniversării a 68 de ani de viață a Înaltpreasfinției Voastre, îngăduiți-mi de a Vă adresa alese urări de sănătate şi bucurii duhovnicești, pace și mult har de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos!

Sfântului Siluan Athonitul, meditând la slujirea arhierească, spunea că Episcopilor li s-a dat un mare har al Sfântului Duh. Ei sunt aşezaţi mai sus decât toţi: ca vulturii ei se ridică în înălţimi şi de acolo văd întinzându-se depărtări nesfârşite. Prin cunoaşterea lui Dumnezeu pasc ei turma lui Hristos. Duhul Sfânt a aşezat în Biserică episcopi ca să pască turma lui Hristos (Fapte 20, 28).

Mulțumindu-i Bunului Dumnezeu pentru alegerea Înaltpreasfinției Voastre, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, în aceste timpuri de încercare pentru Biserică și poporul nostru, Îl rugăm să Vă sprijine și să vă dea putere să fiți și în continuarea anilor același părinte și ierarh cu frică de Dumnezeu și cu dragoste față de poporul dreptcredincios.

Vă dorim să Vă bucuraţi pururea de binecuvântarea Mântuitorului Hristos, chipul desăvârşit al evlaviei şi al ascultării, Care, „S-a făcut tuturor celor care Îl ascultă pricină de mântuire veşnică” (Evrei 5, 8-9), iar noi, urmându-Vă ca pe Părintele nostru duhovnicesc, să umblăm „întru viaţă sfântă şi evlavie” (II Petru 3, 11).

ISPOLA ETI DESPOTA! ÎNTRU MULȚI ANI STĂPÂNE!

Cu fiască dragoste,

 SILUAN,  

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove,

Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *