La Biserica „Sfânta Treime” din Grătiești a avut loc tunderea în monahism a protoiereului Victor Pleșca

În seara zilei de duminică, 07 aprilie 2024, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit la Biserica „Sfânta Treime” din loc. Gratiești slujba tunderii în monahism a protoiereului Victor Pleșca.  La slujbă au participat ÎPS Vichentie, mitropolit de Taşkent şi Uzbekistan, ÎPS Sava, arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari și PS Ioan, episcop de Soroca,  stareți ai mănăstirilor și numeroși creștini.

Urmare a tragerii la sorți, noul monah a primit numele Agafanghel, în cinstea sfântului mucenic Agafanghel.

În cuvântul adresat celor prezenți, ÎPS Vichentie, a vorbit despre calea monahală, frumusețea și greutățile ei. „Prin primirea cinului călugăresc, fratele nostru Agafanghel este chemat la o nouă treaptă a viețuirii creștine. Este chemat la îndeplinirea acelorași îndemnuri Evanghelice, pe care trebuie să împlinească fiecare creștin, dar la un nivel mai înalt. În special ar trebui să urmeze smereniei lui Hristos, Cel Care primul S-a smerit pentru noi și pentru mântuirea noastră. O altă virtute foarte necesară unui monah este virtutea ascultării, despre care ne vorbește Sărbătoarea Bunei Vestiri, pe care o prăznuim astăzi, și ascultarea Maicii Domnului față de chemarea lui Dumnezeu,” a menţionat Înaltpreasfinţia Sa. Totodată, ÎPS Vichentie i-a dorit ieromonahului Agafanghel ajutor de la Dumnezeu pentru ca calea aleasă să-i fie una mântuitoare.

La final, Preasfințitul Siluan, i-a mulțumit ÎPS Vichentie pentru prezența și rugăciunea comună din aceste zile, și i-a dorit ieromonahului Agafanghel o călugărie rodnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *