Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat Sfințirea Troiței din satul Jora de Jos, r. Orhei

 Joi, 25 octombrie 2018, PS Siluan al Orheiului, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Slujba de Sfințire a Troiței înălțate în localitatea Jora de Jos, r-nul Orhei.

Această Troiță deosebit de frumoasă a fost cioplită în piatră de Cosăuți și înălțată cu stăruința unui grup de credincioși mărinimoși din parohie și cu efortul Părintelui Paroh Ioan Petrov.

La acest frumos eveniment au fost prezenți și preoții din satele vecine, printre care și Prot. Mitr. Neonil Cocu, Șef de Sector în cadrul Vicariatului de Orhei, dar și credincioșii parohiei.

În cuvântul adresat la sfârșitul slujbei, Episcopul de Orhei a felicitat creștinii, dar și pe Părintele Paroh al satului Jora de Jos, Prot. Ioan Petrov, cu prilejul acestui eveniment special pentru comunitate, dorindu-le ajutor de la Dumnezeu în „călătoria” vieții pământești și îndemnându-i să nu uite nici pentru o clipă de Jertfa Supremă care a fost adusă pe Marele Altar al Răstignirii de către Marele Răstignit, Veșnicul Arhiereu, Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Care S-a adus pe Sine Jertfă de răscumpărare pentru noi și pentru mântuirea noastră.

De asemenea, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți salutările și binecuvântările părintești ale ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir.

Prezentă la slujba de sfințire, dna primar Marina Tauber, a discut cu episcopul locului despre proiectele în desfășurare din localitate, stabilind noi punți de colaborare între Administrația publică locală și parohiile din comună.

După slujba de sfințire, ierarhul Orheiului, însoțit de parohul localității și slujitorii prezenți, a vizitat biserica din această localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *