Arhimandrit Siluan (Șalaru) – Felicitare pentru Văraticul drag la patru veacuri de la prima atestare documentară

Stimate domnului Primar, Preacucernice părinte Ghenadie,

Dragi consăteni,

Iubiți întru Hristos frați și surori,

Iată că prin bunăvoința Atotputernicului Dumnezeu, Văraticul nostru drag a ajuns la patru veacuri decând harnicii înaintași au întemeiat frumoasa vatră de răzeși gospodari și iubitori de credință.

În aceste moment solemne îmi aduc aminte cu deosebite emoții de anii copilăriei pe care i-am petrecut aici – ani ai bucuriilor nevinovate, vegheați de nemărginirea cerului, frumusețea câmpiilor și ruga părinților. Și tocmai de aceea, chiar dacă astăzi mă aflu departe de locurile natale, sufletește sunt alături de Dumneavoastră, pentru că nimeni și nimic nu poate să dezrădăcineze din inimă dorul și dragostea de casă.

Astăzi mă bucur nespus să știu satul Văratic înfloritor, datorită muncii Domniilor Voastre ce vinbe din neprihănita dragoste de plai, pe care știți să o insuflați cu măiestrie și urmașilor, dând astfel un exemplu demn de urmat pentru toți cei din jur.

Cu ocazia frumoasei sărbători vreau să Vă asigur încă odată că de aici, de la Sfânta  Mănăstire Curchi, din inima Codrilor, îmi înalț necontenit rugile către Bunul Dumnezeu ca să Vă țină mulți ani sănătoși pe pământ, vrednici, cinstiți, frumoși la chip și la suflet.

Prezentându-vă profund respect și aleasă prețuire, Vă urez La Mulți Ani! trăiți spre înflorirea gliei și lauda Domnului.

Cu drag

Arhimandrit Siluan (Șalaru)

Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *