Duminica Sfintei Cruci – pilon spre mântuire

Aleasă bucurie duhovnicească au trăit astăzi, în Duminica Sfintei Cruci – mulțimea de credincioși sosiți la sfântul așezământ.

Cu prilejul prăznuirii Sfintei Cruci în Duminica a III-a din Postul Mare, Sfânta Cruce a fost scoasă din Sfântul Altar şi pusă în mijlocul bisericii pentru închinare, arătând prin aceasta că este cea care „ a înflorit mântuirea noastră ”.

În timpul serviciului divin, Preacuvioșii Părinți s-au rugat dimpreună cu poporul iubitor de Dumnezeu, pentru ca să primească de la Domnul Hristos, prin Sfânta și dătătoarea de Viață Cruce, apărare de rele, virtuți duhovniceși și cale de nădejde spre viața veșnică.

Duminica Sfintei Cruci – ne dă putere şi curaj spre a continua această perioadă de post şi rugăciune, pentru a ajunge cu sufletele şi trupurile curate la Sfânta Înviere a Mântuitorului Hristos.

„Cu toţii să ne asumăm purtarea Crucii, fiind încredinţaţi că nu numai prin puterea noastră o purtăm, ci Însuşi Hristos pune umărul şi o ia asupra Lui, atunci când noi ne poticnim. Mântuitorul Hristos poartă şi crucea noastră, şi „ne poartă chiar şi pe noi”, a subliniat Arhimandritul Siluan (Șalari), Starețul Sf. Mănăstiri.

Slujba divină a fost înfrumusețată de minunatele cântări interpretate de către corul bărbătesc
„ Flacăra ” al Sf. Mănăstiri Curchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *