Duminica după Botezul Domnului la Mănăstirea Curchi

În prima duminică după luminatul praznic al Botezului Domnului, 24 ianuarie 2016, când Sfânta noastră Biserică îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare, începătorul vieţii călugăreşti de obşte, PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Protopop de Orhei a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica de iarnă a mănăstirii cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”.

Sărbătoarea Marelui Cuvios Teodosie a fost un prilej de aleasă bucurie duhovnicească atât pentru obștea monahală, cât şi pentru dreptcredincioşii prezenţi la serviciul divin.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori ai Sfintei Mănăstiri Curchi, a înălțat în timpul Sfintei Liturghii rugăciuni pentru pace, unitate și izbăvire de vrăjmași, pentru întărirea noastră în Credinţă şi păstrarea valorilor moral – spirituale în societatea noastră.

În cuvântul de învățătură adresat la final credincioșilor, Preacuvioșia Sa a evindențiat virtuțile Cuviosului Teodosie desprinse din viața acestuia, arătând că el a fost nu numai cel care a pus bazele vieții monahale de obște, ci și un mare apărător al dreptei credințe.

La final, Părintele Stareț a adresat alese urări de bine celor care poartă numele în cinstea Sfântului Cuvios Teodosie cel Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *